200+ positieve reviews

De beste cocktailbars in Rotterdam

Combineer jouw weekendje weg in Rotterdam met een avond uit! En hoe beter dan de dag af te sluiten met een heerlijke cocktail in je handen? Of je nu kiest voor een gin en tonic of een klassieke mojito, deze cocktailbars hebben sowieso dé cocktail voor jou. Ook voor avontuurlijke types en voor iedereen die van een speciale ambiance houdt; zoek niet verder. Hieronder de 5 beste bars in Rotterdam.1. Spikizi

De naam verwijst naar de ‘speakeasy’ bars tijdens de Prohibition in Amerika. Toen mocht er geen alcohol gedronken worden, maar werd dat natuurlijk wel stiekem gedaan achter gesloten deuren en met stille stemmen :). In Spikizi hoef je zeker niet meer stil te zijn, al is het alleen om een schreeuw van genot uit te kraaien als je hun White Choco Pornstar of Henny Houseman tot je neemt.

In het weekend kruipt er ook vaak iemand achter de draaitafels voor een avondje dansplezier.

2. NY Basement

Ga terug de tijd in naar de Roaring Twenties, toen mannen echte gentlemen waren, de vrouwen glamour heel serieus namen en de ‘highball’ cocktails lekker sterk waren. In NY Basement kloppen alle details. Van de bartenders outfits tot aan de swingmuziek. Voor liefhebbers van dit tijdperk zit je helemaal op je plaats, maar ook voor de heerlijke drankjes die typerend voor de 20’s waren. 

Goed om te weten: zodra de cocktails je iets te veel worden, heeft NY Basement ook een fantastische kaart met de lekkerste gerechten.

3. Ballroom

Officieel is Ballroom geen cocktailbar, maar met hun extreem grote selectie aan gin en tonics, hoort-ie absoluut thuis in dit rijtje. En naast de gin en tonics weten ze ook genoeg andere mixes op tafel te toveren. Last van keuzestress? De bartenders helpen én verrassen je graag. 

Als je van plan bent Ballroom een avondje te bezoeken, probeer dan een plek in de tuin te bemachtigen. Hier drink je namelijk midden in een oase waar de muren bedekt worden door klimop en verlicht wordt door bungelende lampjes. Al voor het uitmuntende eten zou je hier willen zitten. 

Tip! Eet hier de beste gehaktballen van de stad…

4. The Rumah

Rumah is Indonesisch voor ‘thuis’, en dat voel je gelijk als je hier binnenloopt. Het is knus, het is gezellig, er wordt goede muziek gedraaid, en niet te vergeten: de cocktails zijn fan-tas-tisch! Edward en Darryl zijn oude bekenden in de Rotterdamse (en Nederlandse) cocktail scene, en hun gezamenlijke expertise garandeert een bijzondere cocktail ervaring.

Vraag eens naar hun collectie rum, en probeer daarna nog rechtop naar huis te lopen :).

5. LaBru

Met de geleefde leren banken, gedimd kaarslicht en een random collectie aan fotografie nodigt LaBru je uit om eens goed te relaxen. Maar naast de gezelligheid is het meer! Je zit hier helemaal op de plaats als je op zoek bent naar een breed scala aan klassieke cocktails met aandacht voor detail. Probeer de droge martini speciaal, gemixt in 007 stijl. 

Voor de jazzliefhebbers is er elke woensdagavond een live jazzband aanwezig.

6. Tante Nel

Wat officieel begon als friettent, maar tegenwoordig is het veel meer dan dat! Omdat de eigenaren van Tante Nel ‘per ongeluk’ erachter kwamen dat het gebouw nog een alcoholvergunning had, besloten zij een echte bar naast hun frituurpan te bouwen. Tante Nel serveert naast een lekkere zak friet, ook bijzondere borrelhapjes zoals truffel kroketten én kan je alle soorten gin proeven die je hart begeert. De eigenaar vertelt je er overigens graag alles over! 

Wil je de cocktails overslaan of ga je liever voor een biertje? Ga dan mee met de Boot & Bier Tour en ontdek de authentieke brouwerijen van Rotterdam.

Book Now