400+ positieve reviews

Weekendje Rotterdam? 7x wat te doen in rotterdam

Een weekendje in Rotterdam vertoeven is altijd een goed idee! Er is namelijk genoeg te doen: van boven aan de Euromast staan tot een frisse rit aan boord van een van de watertaxi’s. Maar de moderne skyline is niet het enige wat je wilt ontdekken, want tijdens een Food Tour ‘proef je de stad’ en ontdek je het échte Rotterdam . Wij delen de 7 activiteiten die jouw weekendje Rotterdam extra gezellig maken.

1. Ga mee op food tour

Wil je twee vliegen in één klap slaan? Ga dan mee op Food Tour met Bike & Bite door Rotterdam! Ontdek de bijzondere plekken én proef de verschillende culturen van de stad. De gids neemt je mee langs de highlights, de lekkerste bites én vertelt je verhalen over toen en nu. Tijdens een Bike & Bite Food Tour fiets je langs de iconische gebouwen en door smalle straten; zo krijg je direct een goede indruk van de stad en heb je na afloop direct een waslijst aan tips van de ervaren gidsen.

Fenix Food Factory Rotterdam

2. Van markthal tot aan Fenix Food Factory

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam is de Markthal. De in 2014 geopende overdekte markthal is inmiddels een toeristisch hoogtepunt waar je typisch Nederlandse hapjes vindt. Of allesbehalve Nederlands… Proef de authentieke Turkse keuken tot aan Portugese zoetigheden. 

In Kop van Zuid vind je een originele versie van de bekende foodhallen overal ter wereld: Fenix Food Factory. In dit oude pand vind je alles van tweedehandsboeken tot aan een echte Rotterdamse kop koffie (namelijk Man Met Bril koffie!).  Een gezellige plek om ’s avonds met elkaar bij te komen van een dagje Rotterdam. En met keuze uit de verschillende stands zit er voor ieder wat lekkers bij. 

Watertaxi in Rotterdam (boot tour Rotterdam)

3. Stap aan boord van de watertaxi

Snel naar de Foodhallen of wil je de SS Rotterdam in de buurt van Katendrecht bewonderen? Waarom zou je met de metro of fiets gaan, als je ook met de watertaxi kan! Stap aan boord van de gele speedboot en bewonder de stad vanaf het water. Roetsj met 50 km per uur het water over naar de overkant van de stad. Stap op bij Marconiplein, de Oude Haven, bij het stoomschip SS Rotterdam, Hotel New York of na een bezoek aan het Maritiem Museum. 

De watertaxi combineren met een leuk uitje? Ga dan mee op de Boot & Bier tour! Daarbij bezoek je bijzondere bierbrouwerijen en zitten er twee watertaxi ritten inbegrepen.

4. Bezoek de markt

De Binnenrotte Centrummarkt in Rotterdam heeft elke dinsdag en zaterdag een grote opkomst. Van de lokale buren die elkaar tegenkomen tot blije gezichten van de toeristen; je komt het hier tegen. Verwacht kleurrijke marktkramen met fruit en (vergeten) groenten, bloemen, verse kaas en nog meer. Breng vooral je wisselgeld en een lege tas, want met 400 marktkramen kom je nooit met lege handen thuis. 

5. Terras in de natuur

Het Kralingse Bos – zoals de naam al verklapt – is een ruim opgezet ‘bos’ net buiten de wijk Kralingen. Trek de ‘wandelschoenen aan en wandel door het ruim 2 hectare grote bos. Zeg gedag tegen de herten in de hertenweide of loop over het Naaldbomen Pad. Trek gekregen? Geen zorgen, want er zijn  meerdere plekken om op het terras van de zon te genieten. En als je er in hartje zomer bent: leef je uit en breng de picknickmand! Want de verschillende barbecue plekken en grasweiden nodigen je uit om er gerust een middag te blijven.

6. De Euromast: uitzicht!

Op weinig plekken geniet je van de Rotterdamse skyline zoals boven in de Euromast. Geniet van het panoramische beeld en spot alle beeldbepalende gebouwen van de stad. Maar er is meer! Het restaurant verwelkomt je voor lunch, brunch, diner of een uitgebreide high tea (of wine!) met het uitzicht van de stad. Wel even van tevoren reserveren.

7. Borrelen in de Oude Haven

De plek waar de geschiedenis en de moderne Kubuswoningen samenkomen: welkom in de Oude Haven! De naam ‘Oude Haven’ is overigens terecht als we realiseren dat de eerste steiger hier in 1350 is aangelegd en daarmee de oudste haven van Rotterdam is. 

Van een Michelin restaurant tot gezellige cafés, het bruist hier van de mensen en de drankjes vloeien hier enthousiast. En zit je hier op het terras? Dan is het ‘Witte Huis’ zeker je uitzicht waard, want je kijkt naar de eerste wolkenkrabber van Europa. Maar ook met de Willemsbrug en het Mariniersmuseum in de achtergrond is het uitzicht compleet. Nu nog de borrel!

Book Now